img

Главата на Киро падна и отсече: Митрофанова бутна правителството!

/
/
/
229 Views

Кирил Петков обвини Русия в свалянето си от власт!

Вотът на недоверие към кабинета “Петков” мина и от днес България вече няма да има легитимно правителство. 123 от депутатите гласува “за”, а 116 се застъпиха за Кирил Петков.

Премиерът изрази своята позиция непосредствено след гласуването. Интересното е, че според него Русия има общо със свалянето му от власт. Той каза от трибуната на НС, че посланик Елеонора Митрофанова е “бутнала” правителството. Другите, които обвини, са Бойко Борисов, Слави Трифонов и Делян Пеевски.

Кирил Петков заяви, че няма да се откаже да се бори срещу корупцията. Според премиера в оставка задкулисието е в основата на краха на кабинета му.

Кирил Петков бе свален от власт

Процедурата оттук нататък е президентът Румен Радев да организира съставянето на ново правителство. Първо ще бъде предложено на “Продължаваме промяната”, а при провал в преговорите ще се даде шанс и на ГЕРБ. Ако никой не успее да състави кабинет, ще имаме отново служебно правителство за 3 месеца.

Кирил Петков и екипът му управляваха България едва 6 месеца. Неговият кабинет ще остане в историята с отказването от руския газ и влошените взаимоотношения с Русия.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *