img

Ето как да смъкнем кръвната захар с 3 смокинови листа – без лекарства и инжекции:

/
/
/
355 Views

Смокините са едни от най-вкусните дарове на есента, а за ползите от тях сме говорили нееднократно. От малките зелени смокинки до добре узрелите, сочни плодове, смокините са любим плод за сладкиши и похапване.

Но не само смокините са полезни, а и техните листа, разбра ТОП новини.

Действат благоприятно най-вече на хората, които страдат от диабет, тъй като имат способността да допринасят за свалянето на кръвната захар. В днешната статия ще ви разкажем подробно за това как да си приготвите отвара от листата на смокиня, благодарение на които да понижите нивата на кръвната захар.

смокинови листа

Как се прави отварата от листата на смокиня

За да си приготвите тази отвара, ще са ви нужни 3 броя листа от смокиня. Сложете ги за 15 минути във вода да се варят и след това ги оставете да се накисват за няколко часа. Когато мине това време, прецедете ги и пийте течността през целия ден.

Благодарение на тази отвара ще спомогнете свалянето на кръвната захар.

Разбира се, това съвсем не са единствените ползи, които можете да извлечете от листата от смокини. Те могат да бъдат ползвани не само от хората, страдащи от диабет, но и от всички останали.

чай смокинови листа

Ето и част от полезните свойства на смокинята, които ще ни припомнят защо е толкова ценна:

• Витамини от група В и Е;

• Калций;

• Желязо;

• Манган;

• Захари.

Ето защо плодът е един от най-полезните и предпочитани. Заради желязото и мангана, които са част от състава на смокинята, тя оказва благоприятно въздействие на хора, които страдат от анемия. Възползвайте се от лечебните свойства на смокиновите листа и помогнете свалянето на кръвната захар с натурални средства!

Източник: За жената

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *