img

Ето как да си приготвите любимата баница на Тодор Живков по рецепта на бай Данчо

/
/
/
303 Views

Бай Данчо, е бил главният готвач, който е отговарял за храната, която консумира Тодор Живков.

Едно от любимите ястия на “първият”, е била баницата, която му приготвял неговия готвач. Поради тази причина той е кръстил творението си на бившия комунистически лидер. Всъщност баницата Тодор Живков не се различава кой знае колко от традиционната рецепта, която ще намерите в бабините книги.

Ето какви продукти ще ви бъдат необходими, за да я приготвите:

Ръчно точени кори, но и готови биха свършили работа
500 грама масло
800 грама сирене
8 яйца
1 кофичка кисело мляко
1-2 лъжички сода за хляб
щипка сол

Начин на приготвяне:

Изсипете 3 литра вода в един достатъчно голям съд. Подсолете я и добавете към нея содата за хляб. Разбивайте докато содата и солта, се разтопят напълно. След което вземете всяка една от корите и я потопете във водата. Отцедете ги.

През това време вземете една купа и поставете в нея млякото, сиренето (предварително го натрошете) и яйцата. Разбийте до получаването на хомогенна смес.

В един тиган пък разтопете маслото, докато се избистри. След като го свалите от печката трябва да го прецедите. Вземете тавата, в която ще печете баницата на Тодор Живков. Намажете я обилно с масло и поставете две от корите. Прибавяте от плънката и поставяте нови две кори. Повтаряте процедурата, докато не свършат корите и плънката. Последната кора трябва да я намажете обилно с масло.

След като сте готови, изнесете баницата да престои за половин час навън. През това време включете фурната на 180 градуса и я оставете да загрее. Вземете баницата и я сложете във фурната за около 30-40 минути.

Бон апети!

Източник: топ5

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *