img

Емблематичният проф. Филипов отлетя при звездите: Поклон!

/
/
/
556 Views

Проф. Лъчезар Филипов се превърна в емблема на българската наука. Той си отиде само на 68 г. Световната наука изгуби велик учен

Във времена, когато чалга културата се шири в обществото, науката оставаше на заден план. Проф. Филипов положи неимоверни усилия да върне духа на знанието при българите, които вече не са ученици и студенти. Голямата кауза на световноизвестния астрофизик беше да накара хората да повярват в съществуването на извънземните.

В продължение на много години проф. Филипов и неговите колеги от чужбина неуморно се трудеха в тази посока.

Нямаше научна конференция в чужбина на тема НЛО, на която проф. Филипов да не изнесеше поне два доклада.

Благодарение на него София беше домакин на такива научни форуми. А през 2018 г. събра световни учени, военни и изследователи в Хасково. Там се проведе мащабна световна научна конференция.

Проф. Филипов намери съмишленици в лицето на няколко култови български журналисти. Те редовно го канеха в своите предавания да споделя последните новини от света на извънземните. И да ни информира за този все още доста непознат за земляните свят.

Тъжната новина за кончината на проф. Филипов първи съобщи Стойчо Керев Сн: ФБ на Стойчо Керев

Сн: ФБ на Стойчо КеревНе можем да не споменем топ журналиста и продуцент Стойчо Керев и неговите предавания “Въпрос на гледна точка” и “Новото познание”.

Проф. Филипов ще липсва на всички нас!

Екипът на ТОПновини изказва най-искрени съболезнования на всички близки, приятели и колеги на проф. Филипов!

Дълбок поклон пред светлата памет, огромния интелект и неуморния труд на проф. Филипов!

Не пропускайте видеото долу. Това е последното гостуване на проф. Лъчезар Филипов при Стойчо Керев в студиото на “Новото познание”.

 

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *