img

Ексклузивни кадри за апокалипсиса, за който се готви НАСА! Всичко започва на 24 ноември 2021 г. в 01:20 часа

/
/
/
415 Views

Появиха се нови подробности и снимки около апокалипсиса, за който се готви НАСА. БЛИЦ припомня, че той трябва да започне на 24 ноември 2021 г. в 01:20 часа.

Вече стана ясно, че НАСА ще изстреля миниатюрен космически кораб, който ще трябва да се вреже в астероид. Това ще бъде първото изпитване на технология по предотвратяване на застрашаващи Земята катастрофи в случай на сблъсък с големи небесни тела, съобщават от космическата агенция.

Планира се апаратът Double Asteroid Redirection Test (DART) са бъде изстрелян в края на ноември. Целта му е малкият астероид Диморф, който се върти около по-големия Дидима.

Диаметърът на Диморф е около 150 метра и не представлява опасност за земята. Размерите на DART са сто пъти по-малки от тази „луна”, с която ще трябва да се сблъска със скорост от 24 000 км/час.

„Ние не планираме той да унищожи астероида. Той трябва просто да му даде лек тласък и да промени неговата орбита. Промяната трябва да бъде в рамките на един градус”, обясни координаторът на проекта Нанси Чейбот, цитиран от БТА.

Изстрелването на апарата, планирано за 24 ноември в 01:20 часа, ще стане с помощта на ракетата SpaceX Falcon 9 от космическата база Вандерберг в Калифорния.

Източник: Блиц

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *