img

Древен японски метод, с който лекуваме тялото си сами, сума хора си решиха дълготрайни проблеми с тази методика

/
/
/
1112 Views

Древното японско изкуство на  Джин Шин Джуцу вярва, че всеки проблем в човешкото тяло има своите корени в напрежението. И най-добрият начин да се отървете от това напрежение е като изчистите блокираните енергийни пътища чрез ръчни масажи. 

Според тази практика всеки пръст е свързан с определени органи и емоции. И така, всичко, което трябва да направим, е да приложим натиск и нежно да масажираме пръстите и ръцете си, за да почувстваме облекчение от определен проблем.

Ние от ТОП новини бихме искали да ви предоставим ръководство за точките за натиск на ръцете, които ще помогнат на тялото ви да се почувства по-добре.

1. 5-те пръста

Като цяло, това са органите, с които всеки пръст е свързан и проблемите, които могат да помогнат за облекчаване:

Палец: той е свързан със стомаха и далака и може да помогне при проблеми с храносмилането и главоболие. Може също да помогне при проблеми с храносмилането и депресия.
показалец: свързан е с пикочния мехур и бъбреците. Може да помогне при болки в гърба и зъбобол, както и при разочарование, страх и дискомфорт в лакътя и горната част на ръката.

Среден пръст: той е свързан с нашия жлъчен мехур и черен дроб и може да помогне при умора, напрежение в очите и суха кашлица. Освен това може да ни помогне при гняв, раздразнителност, нерешителност и нестабилност.

Безименен пръст: той е свързан с черния ни дроб и дебелото черво и може да помогне при дишането и освобождаването на стреса. Освен това може да ни помогне при скръб, негативизъм и липса на здрав разум.
кутрето: свързано е със сърцето и тънките черва и може да помогне при възпалено гърло и успокояване на нервите. Психически може да ни помогне при несигурност и объркване.

2. Върхът на всеки пръст

Известно също като  дисперсии , прилагането на натиск върху 5-те върха на пръста може да ви помогне да се справите с обичайните си симптоми на грип, като треска и възпалено гърло. Палецът ви е  свързан с диафрагмата, показалецът и средният пръст с главата ви, безименният пръст с ушите, а кутрето със слънчевия сплит. Това, което можете да направите, е да  притискате върха на всеки пръст за около 20 секунди наведнъж. Някои практикуващи смятат, че този метод може да помогне при епилепсия и дори кома.

3. 4-те стави

Тези 4 точки на натиск са разположени между 2-ри и 3-ти кокал и са свързани с очите и ушите ни. Уморените очи, болката в очите, шумове в ушите и болката в ушите могат да бъдат облекчени чрез масажиране на тези области на пръстите. Също така , феновете на акупресурата вярват, че тези точки могат да помогнат при храносмилателни проблеми, особено при деца.

4. Белодробният меридиан

Тази зона обхваща цялото пространство от върха на палеца ви до гънката на китката ви. По пътя има доста места за натиск и можете да натиснете всички или някои от тях . Симптомите, които могат да бъдат лекувани, са тези на обикновена настинка, включително възпалено гърло, кихане и втрисане. Тази област също е свързана с гръбначния мозък , което означава, че може да помогне при болки в гръбначния стълб.

5. Сърцето 7 точка

Тази точка е идеална за облекчаване на тревожността и има доказателства в подкрепа на това твърдение, тъй като проучване от 2017 г. ни предостави достатъчно потвърждение. Според техните открития хората, на които е бил направен масаж на ръцете преди сърдечна процедура, са по-малко притеснени от операцията. По-специално точката Heart 7 се  намира точно под гънката на китката от външната страна. Можете да масажирате тези точки на двете ръце за 1 минута всяка и да усетите облекчението им.

6. Вътрешната и външната точка на китката

За да намерите тази точка, ще трябва да използвате трите си пръста, за да измерите един см надолу по китката. Там, в центъра на китката, можете да намерите вътрешната си входна точка, която можете да масажирате здраво. Гадене, болки в стомаха и храносмилателни проблеми са някои от проблемите, които могат да бъдат облекчени. Тази специфична точка може също да помогне при главоболие и дори да ги лекува завинаги, според този преглед.

7. Точката на всички болки

Тази точка се намира между показалеца и палеца и се смята, че е идеална за облекчаване на болката. Някои от областите, в които може да помогне, са мигрена, болка в раменете, болка в зъбите и болка във врата. Също така, малко проучване установи, че в рамките на 6 седмици от многократно лечение с рефлексотерапия, помага много при запек.

8. Основата на палеца точка

Това е точката, разположена точно в долната част на палеца ви, точно когато стигнете до гънката на китката си. Като прилагате натиск върху тази точка, можете да помогнете на тялото си при проблеми с дишането и възможни респираторни проблеми. Смята се също, че тази точка може да ви помогне да бъдете щастливи, като регулирате емоциите си.

9. Тънките черва

Тази много полезна точка може да се намери точно в края на кутрето ви и над най-голямата гънка на дланта ви. Ако се натисне здраво, може да помогне при различни видове болки, като болки в ухото, главоболие и болки във врата. Това е и точката, която балансира енергията между пикочния мехур и черния дроб. И накрая, това може да ви помогне да бъдете по- настоятелни, независими, силни и търпеливи.

Опитвали ли сте някога тези точки на натиск и ако да, почувствахте ли  облекчение? Ще бъде ли рефлексологията на ръцете нещо, което ще правите скоро?

Източник: За жената

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *