img

Д-р Кехайов: Смущаваща агресия съпровожда тази ваксинационна кампания

/
/
/
373 Views

Пфайзер: игра „ва банк“ в името на кинтите или опит да се помогне на хората…

Пфайзер са доста интересна фармакологична компания, на която без да съм фарма-лобист ползвам доста често и напълно успешно препаратите, които са създали…

Обаче ако разровиме фарма бекграунда ще установим и прелюбопитни неща: така например тяхната Виагра /Силденафил като генерика/ не е тяхна синтеза, на на иновационната индийска фармакологична компания „Севън хилс“, с най-близък офис до нас в Лондон.

Съществуват фармакологични компании, които са се специализирали само в производството на иновативни молекули и „Севън хилс“ е една от тях, Пфайзер просто закупуват технологията за синтеза на Силденафил и започва производството на Виагра.

Ок, обаче 1 кг Силденафил произведен от „Севън хилс“ струва около 19 000 щ.д. и от него се произвеждат 100 000 таблетки Виагра по 25 мг всяка, което не прави 14 долара за 1 таблетка Виагра, както първоначално Пфайзер продаваха продуктът си и то напълно успешно…, а прави цена на дребно с 500% печалба около 3 щ.д. /за онова време преди 20 и кусур години/.

Така и с тази векторна ваксина: Пфайзер сключват един напълно ейзуитски договор с отделните държави според който се признава че „тази ваксина е лекарствен продукт, разработен в условията на спешност и който е с неизвестни бъдещи странични реакции…

/чл.5.5 от договора/“, от друга страна отговорността за употребата на ваксината се прехвърля върху купувача изцяло… /чл.8 ал 1 от договора/.

На фона на тази информация абсолютно смущаваща е агресията, съпровождаща тази ваксинационна кампания, дори се поставя като бъдещо все още условие за нас, дали да имаме право да работим, ако не сме ваксинирани?!?

Че правото ни на труд не зависи от нашият ваксинационан статус – то е неизменно право според Конституцията ни. Тоест ако искат да обвържат правото ни на работа с употребата на тази векторна ваксина трябва да се промени Конституцията.

От друга страна терапевтичният консерватизъм/предпазливост сред част от лекарите и пациентите бе съпроводен с изплющяването на етиката върху изчакващите >>> Антиваксър = пълен идиот?

Хайде да го даваме, не по-предпазливо, а по разумно и толерантно, защото, ако палачинката се обърне поради доказване с течение на времето на факта за повишената токсичност на този първи прототип на векторна ваксина, не се знае кой ще е идиотът?

Принципно, ако познавате историята на лекарствопроизводството ще забележите, че първите прототипи на даден лекарствен клас често са с повишена токсичност /примери в това отношение има стотици и за ваксини, и за антихипертензивни препарати, и за антибиотици и други лекартва/, и фирмите производители овреме ги изтеглят от пазара, обаче тук имаме агресия и то във фрапиращи размери…!?!

Д-р Димитър Кехайов, Фейсбук

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *