img

Цветята-магнит за парична енергия, късмет и просперитет в дома. Задължително трябва да имате поне по 1 саксия

/
/
/
384 Views

Дори тези, които не са суеверни, ще се съгласят: всеки дом има своя атмосфера. Някой искате да посещавате по-често, а в някой просто се чувства неудобно и всякаш има нещо, което ви смущава. 

Има много фактори, които влияят на това. И един от тях са стайните растения. В езотериката голямо значение имат цветята, които носят късмет.

Всичко има значение: външен вид, цвят, грижа и дори местоположението. Ще ви разкажем за три вида зелени домашни любимци, които ще ви спасят от нещастие. Най-малкото присъствието им в къщата подобрява настроението и подобрява благосъстоянието, носят позитивна енергия със себе си и привличат паричките в дома ви.

Как да привлечем късмет със стайни растения

Всяко от имената по-долу определено ви е срещало повече от веднъж или два пъти. В нашите географски ширини тези цветя са много популярни! Включихме дори китайска роза, чиято история е вплетена в кълбо от противоречиви слухове.

Здравец

Стайните растения могат да бъдат почти невидими, но незабелязани от нас, пречистват въздуха и го изпълват с етерични масла. Ароматът на здравец е един от най-мощните и полезни за човешката нервна система. Гераниумът има успокояващ ефект, за което често се оставя на перваза на прозореца в спалнята.

Колкото и мирисът му да ни е приятен, толкова е неприятен и за дребните вредители. Мушиците мразят здравец. Може би някога това е привлякло вниманието на езотериците.

Смята се, че здравецът има нещо повече от положителна енергия. Заедно с късмет и добро настроение той носи финансов просперитет в къщата. Освен това свежда до минимум честотата на кавгите в дома.

Бегония

По своята популярност едва ли отстъпва на здравец. Сред най-добрите й качества са антибактериалният й ефект. Бегонията пречиства въздуха от патогенни бактерии и дори може да помогне в борбата с главоболието.

Астролозите наричат ​​бегонията огнено цвете и я свързват с Овен, Лъв и Стрелец. Тя има мощен положителен заряд и затова се препоръчва за тези, които са склонни към песимизъм или са в трудна житейска ситуация. Бегонията дава духовна сила и подхранва хората с отслабена енергия с нова сила.

Особено полезно е да се съхраняват бегонии за тези, които са свързани с творчески професии: писатели, журналисти, художници. А също и за учители и всички, които обичат да се занимават с ръкоделие.

Китайска роза

Както и да го наричат: роза на Шарон, хибискус, бамя,, слез от Венеция. Всичко това е добре позната китайска роза, която често се съхранява в офис сгради и образователни институции. Има много слухове за това популярно цвете. Хибискусът дори успя да придобие прозвището „цвете на смъртта“ заради кървавочервените си цветя. Но струва ли си да се страхуваме?

Специалистите подчертават: това цвете наистина има изключително силна енергия. Едно от най-големите и красиви стайни растения! Смята се, че може да донесе лош късмет само ако хвърли листата си. Като правило виновна е небрежността към цветето.

Но за грижовните собственици китайската роза ще донесе самочувствие, успех и красота. Това се доказва от традициите в различни части на света. В Хаити хибискусът е свещено цвете. В Индия хибискус се дава на булки. В Бразилия цъфтежът на хибискус е сигнал за раждането на дете. Китайската роза се свързва с много късметлии.

Разбира се, късметът е много индивидуално нещо и вярата в него е личен въпрос за всеки. Но трябва да се съгласите: всички тези цветя определено добавят цвят към къщата. Наличието на нещо живо в интериора винаги носи хармония и комфорт. Кое от тези растения ви харесва най-много?

Източник: За жената

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *