img

Братя Аргирови станаха съседи на Бойко в Банкя! Вдигнаха палати с басейни като истински баровци

/
/
/
342 Views

Новодомци ще бъдат съвсем скоро братя Аргирови, разбра ТОП Новини.

Светослав и Благовест са приключили със строежа на чисто новите си къщи в Банкя, които разполагат дори с басейни. С тях звездните обитатели на близкото до София градче се умножават още и към живеещите от години в Банкя Бойко Борисов и дует „Ритон“ се присъединяват и най-известните близнаци у нас.

Къщите им не се намирали много близо до тази на бившия премиер и лидер на ГЕРБ, но били на хубав парцел, който Аргирови купили изгодно още преди 15 години, когато цените на имотите не хвърчаха във въздуха, както сега. Избрали точно Банкя заради чистия въздух и гледката към планината, както и красивия център на града.

Строежа певците започнали още през 2020 г. преди покачването на цените на материали и успели да го завършат бързо, като в момента оставали само довършителни дейности, както и самото обзавеждане на палатите, за което отговаряли техните съпруги чужденки.

Половинката на Благовест, която е румънка, заложила на мебели в късен барок, които щели да се изработват по поръчка, а къщата на брат му Светослав, женен за норвежката Кристин, щяла да бъде с интериор в средиземноморска стилистика.

Братята разполагат със солидни финансови възможности, защото отдавна не се издържат само с музика.

Естрадните звезди от близкото минало са собственици на 10 фирми, които развиват дейност на територията на столицата. Всички те са регистрирани на адрес в софийския квартал „Лозенец“ и се занимават с разнообразни дейности, като преобладаващи са търговията с недвижими имоти, строителство, инвестиционни сделки, посредничество, консултантски услуги, импресарска и рекламна дейност и мениджмънт.

62-годишните близнаци не се притесняват от кризата, която ни връхлетя, защото са се подсигурили добре в годините. Певческата им кариера от десетилетия е на заден план и се е превърнала по-скоро в хоби, отколкото в професия. Музикалните идоли от 80-те са проявили отличен бизнес нюх и живеят охолно, като техни колеги издават, че отдавна са в списъка с милионери на страната ни.

Пръв в бизнес начинанията се ориентирал Благовест Аргиров, който всъщност се усетил, че хлябът е в имотите, и основал първата си кантора още докато брат му пребивавал в Норвегия. Светослав изкара доста години зад граница и бе добре платен в скандинавската държава, като успя да вземе и солидна чужбинска пенсия от 12 бона. През 2017 г. продаде къщата си в Норвегия и с жена му се върнаха у нас.

Синовете и на двамата обаче продължават да живеят там и не се прибират често при родителите си.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *