img

Болен ли е Слави Трифонов от множествена склероза?

/
/
/
348 Views

След близо една година абсолютно отсъствие и живот в отшелничество Слави Трифонов се появи в медийното пространство, за да оттегли министрите си от управляващата коалиция.

Във видеобръщението, с което Дълия извести, че напуска коалиционното правителство, както и в последвалото негово интервю за Дарик радио, което се излъчваше на живо в социалните мрежи и по телевизията на Трифонов миналата неделя, той шокира със смущаващ външен вид.

Отслабналият с над 30 килограма бивш шоумен бе облечен в траурни черни дрехи, а личната му професионална гримьорка го подготвяла в продължение на 40 минути преди двата живи ефира, за да бъдат заличени следите от заболяването му – хлътнали бузи, дълбоки сенки под очите, червени петна по цялото лице и прочее, с които за пръв път зрителите го видяха по време на предизборната кампания на партията му през 2021 г., но отново онлайн, а не на живо.

Въпреки тежкия макиаж Слави изглеждаше пребледнял и безжизнен. Малко след обръщението му бащата на премиера Кирил Петков – Петко Петков, намекна в публикация в своя личен фейсбук профил, че Трифонов е зле в здравословен план.

„Защо са му на Слави трийсетте сребърника в неговото състояние? Помогнете логически“, написа таткото на министър-председателя, намеквайки, че лидерът на ИТН е едва ли не неизлечимо болен.

В коментарите под публикация Петков-старши стигна дори още по-далеч в твърденията си, грозно иронизирайки личността на Трифонов, сякаш е много тежко болен. „Ще си поръча да му построят пирамида, по-голяма от Хеопсовата“, написа Петко Петков.

Спекулациите около здравословното състояние на Слави битуват в обществото от десетилетие. В последната година обаче учиндолецът съвсем се скри от медийното пространство и никой не го е виждал на живо освен вероятно придворния му Тошко Йорданов и отбрани сценаристи. Преди седмици Дългия обяви, че е сложил и официално край на телевизионната си кариера. Една от версиите, поддържана от различни медицински специалисти, е, че Трифонов страда от множествена склероза.

Самият той досега не е говорил открито за диагнозата си. Факт е обаче, че от близо 2 години не води собственото си предаване в телевизията си, не се появява никъде, живее като ВИП пещерняк в строго охранявания си палат в „Бояна“, контактува единствено с най-близките хора от екипа си и дори няма да участва в националното турне на „Ку-Ку бенд“, което предстои през лятото.

Говори се, че една от причините за разрива между Кирил Петков и Слави Трифонов е кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Премиерът обяви, че заради Трифонов и депутатите му законът за Антикорупционната комисия се бавел вече 6 месеца.

„Не били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда… Ето защо няма да обсъждаме повече!“, категоричен беше министър-председателят на пресконференция миналия петък. Всъщност основният страх на Дългия бил, че Бойко Рашков му готвел солено отмъщение, ако застанел начело на КПКОНПИ, тъй като Трифонов е в грубо нарушение и близо година отказва да декларира имотното си състояние, макар законът да го задължава да го направи.

Слави вече трябваше да е обект на проверка от страна на Антикорупционната комисия, тъй като на два пъти не подаде задължителните по закон данъчни декларации при влизането си в 45-ото и 46-ото Народно събрание. В такъв случай агентите на КПКОНПИ имат право да изискват пълна информация от банките и финансовите институции за 10-годишен период, както и да изследват офшорните сметки на проверяваните и на свързаните с тях лица. Да, но подобна проверка срещу Слави Трифонов все още не е образувана, не му е наложена и никаква административна глоба.

Богатството на Дългия от десетилетия е обвито в мистерия.

При регистрацията на партията му стана ясно единствено, че притежава апетитни имоти за милиони левове в село Кладница и в баровските софийски квартали „Бояна“ и „Драгалевци“. Трифонов се оказа и собственик на имоти в Плевен, Варна и в курорта „Свети Константин и Елена“, който продал през 2014 г. на руската музикална звезда Филип Киркоров. От старата данъчна декларация на Трифонов обаче липсваше най-същественото – какви и къде са всъщност банковите му авоари. Именно за тях Дългия се притеснявал да не излязат наяве, ако Рашков поеме КПКОНПИ.

В същото време самият Бойко Рашков е собственик на 19 скандално скъпи имота и е един от най-богатите министри в кабинета „Петков“. Припомняме, че дори в момента той е обект на проверка от Антикорупционната комисия, към чийто шефски пост се стреми, за произхода на средствата, с които е закупил имотите.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *