img

Арестуваха един от най-опасните мафиотски босове в Италия

/
/
/
2477 Views

Паскуале Бонавота, босът на една от най-големите мафиотски групи в страната, наречена „Ндрангета“, беше арестуван от италианските национални полицейски сили (карабинерите).

Според изданието 50-годишният Бонавота е бил задържан в Генуа в северната част на страната след дълго разследване, организирано от специалните части на Карабинерите и Службата за борба с мафията на провинция Катандзаро. Той е обвинен в няколко убийства и други тежки престъпления.

Арестът на Бонавота беше извършен като част от разследване на голямо престъпно дело на Ндрангета. През 2019 г. по него са арестувани 334 души от мафиотските среди. Шефът на синдиката беше единственият, който доскоро беше на свобода.

Той пое фамилния клан Бонаво на 16-годишна възраст, спечелвайки прозвището „Детето на шефа“. Той започва въоръжена борба срещу съперничещи си фракции Ндрангета. В рамките на няколко десетилетия неговият престъпен синдикат успява да разпространи влиянието си в почти цяла Италия.

По-рано, на 3 февруари, във Франция беше задържан основен мафиот Едгаро Греко осъден в Италия за убийство . Няколко години се представяше за готвач.

Преди това на 16 януари в Италия бе задържан Биг Боса на мафията Коза Бистра – Матео Месина Денаро, издирван от около 30 години. Той е арестуван в Сицилия в една от частните клиники.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *