img

Арестуваха 24-годишен сводник, осъждан за …

/
/
/
669 Views

Престъпна група, занимавала се с пране на пари и трафик на жени с цел сексуална експлоатация в чужбина, е разкрита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Разград. Това съобщи говорителката на полицията в града Илиана Георгиева.

В ранните часове е образувано следствено дело по чл.155, ал.5, т.3, чл.159 Б, чл. 159, ал.5 и чл.353, ал.4 от НК са извършени процесуални и оперативно-издирвателни действия на два адреса в разградското село Стражец.При претърсванията са иззети близо 12 500 лв, 20 800 евро, два автомобила, както и множество документи, които имат отношение към засечената престъпна дейност.

Задържани са 4 лица, спрямо които предстои повдигане на обвинения и внасяне на мерки за неотклонение. Това са три жени на 32, 24 и 52 години, на чието име са прехвърляни имоти и превозни средства с цел пране на пари.

Задържан е и 24-годишният сводник, криминално проявен и осъждан за трафик на непълнолетни. Работата по случая и документирането на престъпната дейност на групата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура на Разград.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *