img

Александър Сано ще работи пет години, за да плати ръката на сина си

/
/
/
3850 Views

Поне 5 години ще трябва да работи като вол Александър Сано, за да навакса всички разходи по лечението на доведения си син – Иво Карамански-младши, който изгуби ръката си в катастрофа миналата есен.

След дълги месеци на медицински процедури и рехабилитации момчето вече има скъпа бионична протеза, която ще може да изпълнява голяма част от функциите на ампутирания крайник. Бащата е щастлив и горд със сина си, но се говори, че е похарчил за лечението му всичко, което е имал, и дори е задлъжнял.

Александър Сано никога не е бил мързелив, но в последно време колегите му се чудят как въобще има време да си поеме дъх между безкрайните си ангажименти. Актьорът непрекъснато е на турнета с филма „В сърцето на машината”, в който изпълнява главна роля. Наред с това той цяла пролет работеше в имитаторското шоу на Нова тв „Като две капки вода”.

Самият продуцент Маги Хаваджиян е коментирал в пряк тв ефир, че се чуди как актьорът успява да обикаля цяла Европа, промотирайки филма си, и в същото време да се готви за образите си в шоуто. Случвало се е да се прибере от чужбина през нощта, а на следващия ден да е в телевизията за репетиции и снимки.

„Никой не знае кога спи”, коментират в Нова. В момента Сано снима и нов сериал за телевизията – „С река на сърцето”, чийто сюжет се върти около винарската индустрия.

Работи се във Видин, но звездата продължава да обикаля България за да рекламира „В сърцето на машината”, където е не само актьор, а и продуцент, така че печели от всеки продаден билет в кината. Но да накараш българите да купят билет за кино е сложна работа, за която се изисква огромен труд. Каква е причината за този работохолизъм? Отговорът е ясен на всички в актьорските среди.

Сано е останал без стотинка и дори е натрупал дългове за лечението на доведения си син. Както „Уикенд” първи писа, момчето катастрофира в края на септември и се наложи да ампутират лявата му ръка. Това се случва по време на пътуване към Холандия, където Иво учи.

„Заспал е зад волана”, обясни преди време бащата. Наложи се дълго лечение в чужбина, където цените на операциите са умопомрачителни. Иво е опериран във Виена от големи австрийски медицински светила. Семейството никога не се оплаквало в публичното пространство, че не може да поеме разходите, нито е събирало дарения. Родителите са се заели сами да покрият всичко.

Те обаче не са милионери. Сано не се оплаква от безпаричие, той е един от най-добре платените родни актьори, но хонорарите му са като стотинки на фона на разходите по лечението на сина му.

В момента актьорът не отказва никакви предложения за работа. В същото време семейството е свило разходите си до абсолютния минимум, за да пести.Звездата не само че не се оплаква и не протестира за държавна помощ като други свои колеги, а и се чувства щастлив и горд със сина си. Преди време във Виена професорът, който го оперирал, изказал възхищение от духа на момчето.

„Искам да ви поздравя за вашия син, защото съм в това нещо повече от 25 години – конкретно в такива случаи, и никога досега не съм виждал 24-годишен млад мъж да мине през такава сериозна травма и драма в живота и да е толкова позитивен. Синът ви е просто изумителен!”, били думите на австрийския медик.След приключването на медицинските процедури по лечението семейството осигури за Иво бионична протеза, която да замести изгубената ръка, доколкото това е възможно. Тя е изключително скъпа.

Проверка на „Ко4”, показа, че цената й може да стигне 100 хиляди долара, а най-евтините варианти се предлагат за около 20 хиляди. Семейството обаче едва ли е избрало най-евтиното. Не е ясно точно колко са платили за бионичната ръка, но цената й едва ли е по-малко от 100 бона в български левове.

Сано е горд с начина, по който Карамански-младши минава през това огромно предизвикателство, защото пари се печелят, но ръката на момчето е изгубена завинаги.

И въпреки това то не си позволява да падне духом, а със силата си дори помага и на своите родители да минат през трудностите. Миналата неделя бащата показа в социалните мрежи снимки със сина си, който вече носи модерната протеза.

„Този пост посвещавам на всички деца, които преминават през сериозни предизвикателства и които въпреки това запазват духа и позитивизма в себе си. За тези деца, които със собствената си светлина не дадоха на родителите си да паднат в тъмнина. Сине мой, гордея се с теб и те обичам!!! Благодаря ти, че съществуваш. Бог да благослови децата ни!”, написа актьорът.Известно е, че биологичният баща на Иво е легендарният мафиотски бос Иво Карамански-Кръстника. Няколко години след смъртта му майката – бившата гимнастичка и тв водеща Нели Атанасова, се запознава с актьора, който отглежда детето като собствено. Карамански-младши е добавил фамилията на втория си баща към името си.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *