img

Адвокат Марковски закопа Георги Семерджиев

/
/
/
642 Views

След убийството на две млади жени на столичния булевард „Черни връх“ – каква трябва да бъде адекватната присъда?

„Това, че сме адвокати, не означава, че не сме част от гражданското общество и нямаме собствено мнение. Ако се докаже вината на г-н Семерджиев – наказанието при всяко едно положение трябва да е в горния регистър, тоест да бъде ориентирано около максималния размер. Има фиксиран минимум от 5 години, санкцията варира в диапазон 5-20 години.

В никой случай не трябва да изключваме функцията за невиновност. Но доколкото виждам от информацията по медиите, виждам обилен комплект от доказателства“, каза пред Bulgaria ON AIR адвокат Димитър Марковски.

По думите му откритите наркотици в колата му могат сериозно да отежнят правното положение.

„Държането на подобен вид наркотични вещества е престъпление, от друга страна – това наумява и за негова употреба, като излезе химичният анализ на кръвната проба, ако се установи, че има такъв вид наркотично вещество в неговия организъм, неминуемо ще доведе до повдигане на по-тежкото обвинение, че той извършва това деяние след употреба на наркотични вещества“, допълни адв. Марковски.

Той е категоричен, че е право на всеки един обвиняем да лансира различни защитни тези и версии.

„При тези данни – намерена обувка на местопроизшествието, запис от видеокамери, на които се установява, че лицето, което слиза от колата и се отдалечава бяга с една маратонка, е един добър доказателствен първоначален актив. Фактът, че там има магистрат, оглежда какво става – това поведение е малко странно. Трябва да се установи връзката между този прокурор и г-н Семерджиев, ако има такава“, подчерта адвокатът.

Марковски поясни, че ако се установи връзка между служители на МВР и обвиняемия бивш футболист на „Левски“, ще има тежки наказания.

„Недопустимо е едно деяние, когато се осъществява от длъжностно лице, каквото е всеки един от структурите на МВР, магистрат. 50 постановления? Това е фрапантно, това сигурно е прецедент, ако се направи справка в историята на автомобилната администрация. Това е пълен рекорд“, добави той.

Попитан как се доказва полицейски чадър, адвокат Марковски отговори: „Трудно се доказва и ще е предизвикателство за разследващите. Няма престъпление, което да не оставя следи след себе си.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *