img

2 неща, които не бива да искате в молитвите си. Свещениците предупреждават!

/
/
/
1299 Views

Трябва ли да се обръщате към Бог с всичките си молби?

Вярващите често молят Господ и светиите за застъпничество срещу несгоди, нещастие и скръб. В своите молитви хората често молят за помощ за решаване на проблеми и преодоляване на трудности.

Също така молим Висшите сили да ни дарят щастлива съдба. И разбира се, вярва се, че Господ чува всички наши молитви и винаги им отговаря. Основното нещо е молитвата да идва от чисто сърце, тогава нашите молби със сигурност ще бъдат чути.

Но трябва ли да се обръщате към Бога с всичките си молби? Има ли неща, които не трябва да искате в молитвите си.

Свещениците напомнят, че молитвата преди всичко трябва да бъде за спасението на душата на човек, както и за очистване от греха.

Разбира се, искането за светски и материални облаги не е грях. Но духовенството вярва, че това са дребни искания, защото Господ знае какво липсва на човек в живота.

В молитвите си е по-добре да поискате помощ за преодоляване на житейски препятствия, болести, изпитания, както и за изкупление на греховете. Но има няколко неща, които е забранено да искате в молитвата си.

Вреда по отношение на другите

Една от основните заповеди гласи „Обичай ближния си…“. Така че не си струва в молитвата да желаеш зло на друг човек или да наказваш злодея за неговите злодеяния. Бог вижда всичките ни дела. Всички ще бъдат възнаградени. Молитвата трябва да носи само добри намерения.

За забраненото

Не трябва да се обръщате към Всевишния с молба за нещо греховно, което противоречи на основните Божии заповеди. Подобни искания се считат за греховни.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *